Minuta roboty i chwila pieczenia, a efekt palce lizać!
Minuta roboty i chwila pieczenia, a efekt palce lizać!
W ramach innowacji "Akademia Młodego Kuchcika" uczniowie klasy 5 D pod czujnym okiem p. Danuty Paniczko i p. Agnieszki Kikolskiej-Giesko stawiali kolejne kroki w Kuchcikowie wykonując tosty i przekąski z ciasta francuskiego.
Ciasto francuskie to niesamowity produkt. Można z niego wyczarować mnóstwo ciekawych przekąsek oraz dań na słodko i na słono.
Tosty i zapiekanki na cieście francuskim są smaczne i bardzo łatwo się je robi. W smaku są przyjemnie chrupiące, a dzięki dodatkowi mięsa i sera są także pożywne. Dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno....
Agnieszka Kikolska-Giesko
Danuta Paniczko
#LaboratoriaPrzyszłości, #LaboratoriaPrzyszlosci