Minuta roboty i chwila pieczenia, a efekt palce lizać!

Minuta roboty i chwila pieczenia, a efekt palce lizać!

W ramach innowacji "Akademia Młodego Kuchcika" uczniowie klasy 5 D pod czujnym okiem p. Danuty Paniczko i p. Agnieszki Kikolskiej-Giesko stawiali kolejne kroki w Kuchcikowie wykonując tosty i przekąski z ciasta francuskiego.

Ciasto francuskie to niesamowity produkt. Można z niego wyczarować mnóstwo ciekawych przekąsek oraz dań na słodko i na słono.

Tosty i zapiekanki na cieście francuskim są smaczne i bardzo łatwo się je robi. W smaku są przyjemnie chrupiące, a dzięki dodatkowi mięsa i sera są także pożywne. Dobrze smakują zarówno na ciepło jak i na zimno....

Agnieszka Kikolska-Giesko

Danuta Paniczko

#LaboratoriaPrzyszłości, #LaboratoriaPrzyszlosci

Szkoła Podstawowa Nr 12
im. Zygmunta Glogera w Białymstoku
ul. Komisji Edukacji Narodowej 1A
15-687 Białystok
tel.: 85 679 38 80
e-mail: sekretariat@sp12.bialystok.pl

Powrót na początek strony